POSTOPEK NAMESTITVE PROGRAMA TAROK.NET


Inštalacija programa Tarok.net


1 ) Prenos instalacijskega programa Tarok.net
      (sledi spodaj opisanim postopkom in oglej si videopredstavitev)

 • zaprite program Tarok.net (če ga imate odprtega)
 • odprite internetni brskalnik Microsoft Internet Explorer ali Edge (ne Chrome (če že Chrome, potem kliknite z desno tipko na miški na zeleno puščico), ne Firefox, ne Mozilla, razen če veste kam boste shranili inštalacijsko datoteko.)
 • poiščite spletno stran www.tarok.net
 • na strani tarok.net poiščite gumb Inštaliraj in prenesite inštalacijski program taroksetup.exe (vmes boste morali nekaj krat klikniti na ohrani ali obdrži datoteko, sicer vam Windows prepreči prenos inštalacijske datoteke - glej video)
 • ko se program prenese, kliknite na gumb Zaženi v spodnji vrstici oz. dvoklik na taroksetup.exe, da se program zažene (če tega ni, niste uporabili Internet Explorer, potem poiščite datoteko taroksetup.exe na računalniku in jo zaženite)
 • Windows vas nato opozori, da je blokiral inštalacijo programa, zato kliknite na 'Več informacij' in nato na 'Vseeno zaženi'
 • pri inštalaciji Windows včasih zahteva sistemsko geslo od računalnika (ne od taroka)
 • nato sledite čarovniku za namestitev programa do konca.

 • Oglej si video predstavitev inštalacije taroka na računalnik
  VIDEO PREDSTAVITEV INŠTALACIJE TAROKA (klikni)

  1.1 - klikni na povezavo za prenos in inštalacijo programa
        
  (v primeru neuspešne inštalacije, priporočamo predhodni
        ponovni zagon računalnika in inštalacijo programa s te strani)


  Tarok.net 2023 , ver. 1.7107
  prenos programa (klikni)


  Instaliraj program

  V kolikor se program ne prenese, skopirajte tale ukaz v ukazno vrstico brskalnika:

  http://www.tarok.net/dol/taroksetup.exe

  V kolikor bi inštalacijo onemogočal antivirusni program, ga ustrezno nastavite ali začasno onemogočite. V programu Tarok.net ni zlonamerne programske kode in je bil pregledan z znanim antivirusnim programom!

  Opozorilo pri inštalaciji programa tarok:
  Windows in nekateri antivirusni programi ob prenosu opozarjajo, da gre za neznani program, ki je lahko potencialno nevaren za vaš računalnik. Rešitev: izberi dodatne možnosti in omogoči inštalacijo programa tarok.
  Po zdaj znanih podatkih inštalacijo prepreči antivirusni program Panda. Rešitev: začasno onemogoči izvajanje Pande, prenesi in inštaliraj tarok in nato ponovno aktiviraj Pando.

  Opozorilo pri izvajanju programa tarok:
  Če uporabljate antivirusni program AVG, lahko ta onemogoča prijavo v program Tarok.net.
  Predlog za AVG:
  - izklopite modul Web Protected (klik na modul in oba podmodula, da se izklopi)


  Prav tako prijavo v program lahko onemogoča program Avast. Rešitev je podobna kot za AVG.


  Če že imate nameščeno starejšo verzijo programa, potem:
  - deinstalirajte staro verzijo,
  - znova zaženite računalnik,
  - izvedite inštalacijo (točka 1.1).


  2 ) Če želite uporabljati storitev Tarok.net, si preberite
  Pogoje o uporabi storitev Tarok.net in
  Pravila za uporabnike portala Tarok.net.
  Če se s temi pogoji ne strinjate, je edina vaša pravica, da prenehate uporabljati to storitev.  Registrirajte uporabniški račun

  3 ) Za dodatne funkcionalnosti odprite svoj uporabniški račun. Registracijo lahko opravite iz programa ali na uporabniških straneh. Preden se registrirate, si pazljivo preberite navodilo in pogoje za uporabo storitve. Ko uspešno izpolnite obrazec za registracijo, prejmete na e-mail, ki ste ga navedli, vaše uporabniško ime in geslo. Uporabniško ime si določite sami ob registraciji (ne sme biti zasedeno), geslo pa vam določi računalnik. Geslo lahko naknadno menjate na uporabniških straneh. Uporabniško ime in geslo shranite, saj ga boste potrebovali pri vstopu v program.
  Ko ste uspešno odprli svoj uporabniški račun, se lahko s svojim vzdevkom in geslom prijavite v program. (Seveda morate biti povezani v Internet).


  4 ) Kot brezplačni član imate omejene možnosti (omejeno število iger, ni možnosti tekmovanja, ...). Za dodatne funkcionalnosti se morate včlaniti kot klubski član.


  Postanite klubski član

  5 ) Postanite klubski član taroka (bronasti, srebrni ali zlati). Klubsko članstvo omogoča neomejene igre, (tudi mrežne igre in tekmovanja - odvisno od vrste članstva). V ponujenih nastavitvah izberite možnost 'prijateljska' igra in se poskusite povezati k prosti mizi. Lahko odprete igro tudi kot 'sklicatelj' - na seznamu prostih miz izberete 'nova miza'. V primeru, da strežnik ne deluje, morate imeti urejeno sklicateljstvo ( navodilo za sklicateljstvo ), sicer se drugi igralci ne bodo mogli povezati k vaši mizi. Ne spreglejte tudi Postopka za vključitev v mrežno igro. Za več informacij o klubskem članstvu ... (kliknite tukaj).


  Dodatne informacije najdete na strani Pomoč.


  B) Postopek nadgradnje nove verzije


  Nadgradnjo izvedete tako, da v programu Tarok.net v meniju izberete možnost Novejša verzija. Nato sledite navodilu, ki ga daje program.

  V kolikor se nadgradnja ne izvede:
  - znova zaženite računalnik
  - deinštalirajte staro verziji (Start, tarok, uninstall, ...)
  - izvedite ponovno kompletno inštalacijo kot je opisano zgoraj.  Ugotovljene napake, priporočila ali vprašanja sporočite tukaj (klikni).


----------------------------------------------------------------------------------
   Prva stran  --   Igralni portal  --   Pomoč  --   Pogoji uporabe
© 1996 - 2024 Taroknet

http://www.tarok.net