POSTOPEK NAMESTITVE PROGRAMA TAROK.NET


Inštalacija programa Tarok.net


1 ) Prenos instalacijskega programa Tarok.net
      (sledi spodaj opisanim postopkom)

 • najprej zaprite program Tarok.net
 • nato odstranite (deinštalirajte) stari TAROK.net - Programi in funkcije/odstani
 • nato kliknite na naslednjo povezavo:
 • prenos programa TAROK.net (klikni)
 • čez nekaj časa se vam v spodnjem delu ekrani pojavi prenesena datoteka taroksetup
 • kliknite na gumb Zaženi, če tega ni, pa najprej klinite na to datoteko taroksetup (če ne uporabljate Internet Explorerja ali Edge, ste jo shranili nekam na disk)
 • pri inštalaciji Windows včasih zahteva sistemsko geslo od računalnika (ne od taroka)
 • ko dobite sporočilo, da je Windows zaščitil vaš računalnik, ne klikajte na gumb Vredu, pač pa na Več informacij in nato Vseeno zaženi
 • sledite čarovniku za namestitev programa do konca.
 • Priporočilo: zaradi lažje inštalacije prenos naredite z brskalnikom Internet Explorer
  in ne s Firefox-om ali kakšnim drugim. V kolikor bi inštalacijo onemogočal antivirusni program, ga ustrezno nastavite. V programu Tarok.net ni zlonamerne programske kode in je bil pregledan z znanimi antivirusnimi programi!

  Opozorilo pri inštalaciji programa tarok:
  Windows in nekateri antivirusni programi ob prenosu opozarjajo, da gre za neznani program, ki je lahko potencialno nevaren za vaš računalnik. Rešitev: izberi dodatne možnosti in omogoči inštalacijo programa tarok.
  Po zdaj znanih podatkih inštalacijo prepreči antivirusni program Panda. Rešitev: začasno onemogoči izvajanje Pande, prenesi in inštaliraj tarok in nato ponovno aktiviraj Pando.

  Opozorilo pri izvajanju programa tarok:
  Če uporabljate antivirusni program AVG, lahko ta onemogoča prijavo v program Tarok.net.
  Predlog za AVG:
  - izklopite modul Web Protected (klik na modul in oba podmodula, da se izklopi)


  Prav tako prijavo v program lahko onemogoča program Avast. Rešitev je podobna kot za AVG.

  Če že imate nameščeno starejšo verzijo programa, potem:
  - deinstalirajte staro verzijo,
  - znova zaženite računalnik,
  - izvedite inštalacijo (točka 1.1).

  1.1 - klikni na povezavo za prenos programa
         (v primeru neuspešne inštalacije, priporočamo predhodni
        ponovni zagon računalnika in nato inštaliraj program s te strani)
  Tarok.net 2018 , ver. 1.6613
  prenos programa (klikni)
  Instaliraj program

  1.2 - klikni na Run / Zaženi (vrstica se pojavi spodaj)
  1.3 - klikni na Actions / Dejanja
  1.4 - klikni na Run Anyway / Vseeno zaženi  1.5 - inštaliraj program: Next / Naprej  * V kolikor se prenos programa noče izvesti, nastavite varnostno stopnjo v internetnem brskalniku na srednjo. Po potrebi ustrezno nastavite tudi 'požarni zid'.
  * V kolikor se program noče inštalirati oz. javi napako, si oglejte dodatno pomoč na strani Pomoč - http://www.tarok.net/faq.php.
  Oglejte si tudi tehnične pogoje.


  2 ) V programu je vključena tudi klepetalnica, ki za svoje delovanje potrebuje prednameščeno 'javansko podporo' (Java Virtual Mashine). V kolikor želite uporabljati tudi klepetalnico, morate namestiti še ta program, ki ga najdete na strani: http://www.java.com/en/download/.

  * V internetnem brskalniku (Internet Explorer 6.0: Orodja/Internetne možnosti/Dodatno) omogočite izvajanje javanske podpore. Najhitreje to storite, če v internetnem brskalniku nastavite varnost na 'srednjo'.  Pravila in pogoji uporabe storitve Tarok.net

  3 ) Če želite uporabljati storitev Tarok.net, si preberite
  Pogoje o uporabi storitev Tarok.net in
  Pravila za uporabnike portala Tarok.net.
  Če se s temi pogoji ne strinjate, je edina vaša pravica, da prenehate uporabljati to storitev.  Registrirajte uporabniški račun

  4 ) Za dodatne funkcionalnosti odprite svoj uporabniški račun. Registracijo lahko opravite iz programa ali na uporabniških straneh. Preden se registrirate, si pazljivo preberite navodilo in pogoje za uporabo storitve. Ko uspešno izpolnite obrazec za registracijo, prejmete na e-mail, ki ste ga navedli, vaše uporabniško ime in geslo. Uporabniško ime si določite sami ob registraciji (ne sme biti zasedeno), geslo pa vam določi računalnik. Geslo lahko naknadno menjate na uporabniških straneh. Uporabniško ime in geslo shranite, saj ga boste potrebovali pri vstopu v program.
  Ko ste uspešno odprli svoj uporabniški račun, se lahko s svojim vzdevkom in geslom prijavite v program. (Seveda morate biti povezani v Internet).


  5 ) Kot brezplačni član imate omejene možnosti (omejeno število iger, ni možnosti tekmovanja, ...). Za dodatne funkcionalnosti se morate včlaniti kot klubski član.


  Postanite klubski član

  6 ) Postanite klubski član taroka (bronasti, srebrni ali zlati). Klubsko članstvo omogoča neomejene igre, (tudi mrežne igre in tekmovanja - odvisno od vrste članstva). V ponujenih nastavitvah izberite možnost 'prijateljska' igra in se poskusite povezati k prosti mizi. Lahko odprete igro tudi kot 'sklicatelj' - na seznamu prostih miz izberete 'nova miza'. V primeru, da strežnik ne deluje, morate imeti urejeno sklicateljstvo ( navodilo za sklicateljstvo ), sicer se drugi igralci ne bodo mogli povezati k vaši mizi. Ne spreglejte tudi Postopka za vključitev v mrežno igro. Za več informacij o klubskem članstvu ... (kliknite tukaj).

  Dodatne informacije najdete na strani Pomoč.


  B) Postopek nadgradnje nove verzije


  Nadgradnjo izvedete tako, da v programu Tarok.net v meniju izberete možnost Novejša verzija. Nato sledite navodilu, ki ga daje program.

  V kolikor se nadgradnja ne izvede:
  - znova zaženite računalnik
  - deinštalirajte staro verziji (Start, tarok, uninstall, ...)
  - izvedite ponovno kompletno inštalacijo kot je opisano zgoraj.  Ugotovljene napake, priporočila ali vprašanja sporočite tukaj (klikni).


  ----------------------------------------------------------------------------------
     Prva stran  --   Igralni portal  --   Pomoč  --   Pogoji uporabe
  © 1996 - 2018 Taroknet

  http://www.tarok.net