Vrnitev na začetek foruma

točkovanje
napisal golddigger March 16, 2020, 4:10 pm
Pozdravljeni,opazil sem,da na točkovanje ne vpliva samo mesto po 16. igri,ampak predvsem točke,ki jih zbereš v šestnajstih igrah,kar se mi ne zdi ok.
Primer:zgodi se tudi,da v 16 igrah lahko presežeš tudi 1000 točk(brez,da bi pokazal kakšno posebno znanje),če imaš srečo s kartami in to je voda na mlin povprečnim igralcem,ki čakajo samo na dobre karte in so v veliki meri odvisni predvsem od kart,ki jih držijo v roki(z dobrimi zna vsak ane).
Sam sem mnenja,da je treba pokazati veliko več znanja,da si prvi za mizo,kadar imajo vsi igralci približno enako močne karte,rezultat po 16. igrah pa je,da imajo vsi igralci približno enako točk(mogoče razlike 20-30 med vsemi).
V prvem primeru bo igralec,ki zmaguje izključno zaradi dobrih kart,dobil veliko već rating točk,kot igralec v drugem primeru,ki je moral za zmago pokazati veliko več znanja.
Pogrešam tudi nastavitev najmanjšega ratinga za mizo sklicatelja .
Teorija o tem,da bomo vsi igralci nagneteni nekje med 1800 do 1850 se pa tudi počasi ,ampak vztrajno uresnjičuje(kar se kaže tudi v tem,da imamo lepo število povprečnih igralcev kar visoko na rang listi).
Vzrok za to pa vidim v uravnilovki,o kateri je že bilo govora.

napisal Majerhold April 11, 2020, 11:53 pm
Goldigger,delno se ne strinjam s tvojim postom. Vsaj 70 odstotkov igralcev je zelo dobrih ali odličnih, ni mi pa všeč da se nekdo izpostavlja kot dober tarokaš. Na žalost nam ta program meša karte in pridejo igre, včasih tudi dan, ko ti ne gre in ne gre. Zgodilo se je, da sem v enem dnevu padel za domala 50 točk, pa si nisem mogel čisto nič pomagat. Seveda, vse je odvisno od kart, ki jih dobiš v roke. Kolikokrat sem bil priča, ko je šlo tsko imenovasnim "odličnim" tarokašem zelo slabo in vem, ds si niso mogli prav nič pomagat, zazen da so preklinjali pred svojim monitorjem. Še enkrat: vsi tarokaši smo približno enaki po znanju, samo sreča včasih je, ali pa je ni. Favoriziranje nekaterih, češ, mi odlični tarokaši bi radi dobro igrali pa nimamo dobrih kart me pa moti.
Pa še nekaj bi rad izpostavil glede odličnih tarokašev. V tem zadnjem procesu nastajanja tarok programa, ki teče od 2006 sem bil med pionirji, in marsikaj sem izkusil med odnosi med tarokaši. Hvala bogu, ga se je program venomer nadgrajeval, izboljševal in s tem tudi bogatil. A moti me, ko nekateri (ki so mi bili svoj čas zelo blizu tudi privatno) ne morejo biti tiho, ko soigralec nevede naredi napako. Potem pa slišiš komentarje: "Pagata si mu naredil! Zakaj šparaš kralja? Pojdi ven, če ne znaš igrat!" In ti igralci seveda dajejo vtis da so odlični tarokaši, seveda, kadar pa tak igralec, ki ima polna usta kritik do soigralca naredi "feler", pa je čisto tiho, drugi pri mizi pa tudi, ker takemu pač ne smeš ugovarjati. Na srečo je takih manj kot deset, takih ki ti venomer solijo pamet in bentijo brez razloga. Pripominjam da sam nisem med tistimi "glavači" in ponosen sem na to. Pustimo ljudem naj igrajo kakor znajo. Če se motim, me pa popravite.
Pozdrav Majerhold
napisal golddigger April 13, 2020, 5:43 pm
Spoštovani Majerhold,
razlika med dobrimi tarokaši in vrhunskimi je zelooo velika,osebno pa imam dokaj visoke standarde,kar se tiče slednjih. Seveda čisto vsi igralci delamo napake(ni šans,da bi kdo igral optimalno v vsakem primeru pa naj bo še tak mojster), ni mi pa všeč,da isti igralec iste napake ponavlja v nedogled...se pravi,se ga nič ne prime in zato obstajajo primeri,ko igraLec že 50 let igra tarok pa še vedno dela ene in iste napake.
Meni se zdi ok,da se opozori na napake,ampak na kar se da obziren način(da se ne žali).
Zaradi različnih karakterjev ljudi pa so nekateri zelo hitro užaljeni. Tarokaš naj bi z leti igranja napredoval v igri,ne pa da stagnira ali celo nazaduje. Tudi to je res,da če je bil nekdo zadosti dober pred 20 leti,ni nujno,da bo z isto igro dober tudi danes ali v prihodnje,ker prihajajo novi igralci in tudi stil igre se spreminja,kar je ok.
Osebno igram samo z izbranimi igralci in od njih pričakujem dobro igro(kakor tudi od sebe). Kot vsi,tudi jaz delam napake in kadar se zalotim,da jo naredim mi ni vseeno(sem namreč zelo samokritičen...še najbolj do sebe...hahaha). In zaradi tega se igra izboljšuje,igralci ki jim je pa vseeno pa se ne bodo nikoli izboljšali.
Zdaj pa še o tem,kar me najbolj moti...opazil sem,da so določeni igralci začeli igrati zelo podmuklo in pokvarjeno(na srečo je takih zelo malo),zaradi tega,da bi pridobili kakšno rating točko. Res ne morem verjeti,kako nizko se se določeni pripravljeni spustiti zaradi tega(ko kontraš nalašč igrajo tako,da nasprotnik zmaga) in taki igralci so pri meni opravili za vse čase,ker taka pokvarjenost je pa res podn od podna in uniči igro,ker ne upaš več kontrat,ker ne veš kakšne volje je tvoj soigralec.
kot sem že večkrat omenil,cenim dobro igro na nož,ampak pošteno pa tudi s povprečnostjo se težko sprijaznim,če sem pa zaradi tega slab človek pa naj oceni vsak pri sebi...lp


Izpolni prazna polja in napiši repliko:
Ime:
Odgovor:
Verifikacijska koda: