Vrnitev na začetek foruma

ne fer sprejem
napisal Skis January 30, 2020, 12:46 am
Če ne končaš prijateljske igre izgubiš lepo število rating točk.
Danes se mi je zgodilo, da me je zaradi prekinitve wifi vrglo iz igre, soigralci pa me kasneje ( čez 2 minuti ) niso želeli več sprejeti v igro. Kaj lahko storim v takšnem primeru, oz. ali je možnost to preprečiti ?
napisal Slavko February 1, 2020, 5:50 am
Za takšne primere bom moral dodelati program, da server avtomatsko sprejme igralca, ki je že bil v igri, brez potrjevanja sklicatelja. Problem pa ostane v primeru, da je med tem časom nekdo drug vstopil k mizi in so bili vsi stoli zasedeni.
napisal golddigger February 2, 2020, 9:59 pm
Menim,da se v primeru,da se zgodi,da iz kakršnegakoli razloga ne moreš dokončati vseh iger vzame preveč rating točk,kar zbija motivacijo in voljo poštenim igralcem,ki skoraj nikoli ne zapustijo igre samovoljno. Toliko se pa že poznamo,da vemo,kdo zapušča igre,kadar mu ne gre in taki igralci so pač na črni listi(tudi taki,ki 16. igro odhajajo iz igre,kadar počivajo in s tem oškodujejo zmagovalca za nekaj pik,ker se ne konča s štirimi ali tremi igralci).
Meni npr, je pri 1917 pobralo naenkrat okoli 60 pik(16. igro me je vrglo ven),v drugem primeru pa iz 1838 na 1800,kar se mi zdi nesprejemljivo.
Dovolj bi bilo,da se vzame toliko točk,kot da končaš kot zadnji.
Še vedno pa sem tudi mnenja,da bi rating listi v 3 in v 4 morali biti ločeni.
Opazil sem tudi,da se ne igra več toliko v 3,ampak se več igra v 3+1,ker dobiš več točk,če je za mizo več igralcev. Točke bi morale biti enakomerno razporejene v obeh primerih,ker v 3 odigraš več iger,kot v 3+1.
Osebno prej skoraj nikoli nisem igral v 3+1,zdaj pa si nekako primoran,če želiš imeti enake pogoje,kot igralci,ki igrajo 3+1.
Ȍe malo bolje pomislim,zakaj bi sploh obstajala možnost 3+1,zadosti bi bilo samo v3.

lp
napisal Skis February 4, 2020, 4:22 am
Mogoče pa bi v slučaju predčasne prekinitve oz. zapustitve igre, lahko program upošteval trenutno stanje točk oz. mesto igralca, seveda ob ustreznem malusu zaradi predčasnega odhoda. Tisti igralci, ki imajo ob predčasni zapustitvi prvo ali drugo mesto verjetno niso zapustili igre namenoma oz. brez utemeljenega vzroka.
napisal golddigger February 4, 2020, 6:38 am
Pametno razmišljanje in logično sklepanje škis...igralci,ki so na vrhu
,najbrž res ne zapuščajo iger predčasno kar tako.
Ker se res zgodi,sicer ne velikokrat,ampak se,da te včasih vrže iz igre,tudi če je s tvojo povezavo vse ok.
Takrat imaš pač smolo,če se to zgodi 16. igro.
Res je,da je skoraj nemogoče narediti tak sistem,da bo vsem všeč,ker ljudje smo si različni...da pa ti neupravičeno pobere točke iz 1900 na 1800 je pa kar malo žalostno,tudi zato,ker po mojem mnenju bodo 1900 presegli zelo redki igralci.
Res je tudi,da je cela stvar še v povojih,zato upam,da se stvari sčasoma uredijo,da bo za poštene strastne igralce ok,zato tudi marsikdaj kaj dobronamerno pripomnim.


Izpolni prazna polja in napiši repliko:
Ime:
Odgovor:
Verifikacijska koda: