Vrnitev na začetek foruma

Zadnji pagat
napisal Pago January 28, 2020, 5:37 am
Pozdravljeni!
s prijatelji imamo manjšo dilemo glede pagat ultima.

V primeru da igram in na zadnjem štihu vržem pagata, pobere pa ga moj soigralec, se to šteje v minus ali v plus? ravno tako me zanima točkovanje v primeru če eden od nasprotnikov (Še zmeraj sem jaz tisti ki igra) vrže zadnji pagat in ga pobere njegov soigralec. V pravilih namreč piše:
Pagat ultimo pomeni, da ima v listu pagata in se zaveže, da bo realiziral z njim zadnji vzetek.
Zgoraj napisano velja tudi za tiho igro. Po tej logiki sodeč bi se v prvem scenariju moralo nama pisati dol, v drugem pa gor, kar pa se lahko zdi kontraintuitivno.

Hvala za pomoč!
napisal January 30, 2020, 12:41 am
Kolikor jaz vem in kakor mi igramo in bomo vedno igrali, je pagat ultimo dobljen samo in izključno v primeru ko pagat vzame zadnji štih.
napisal Slavko February 4, 2020, 11:59 pm
Kakor sem razbral se to vprašanje nanaša na igre v štiri. Igre v štiri nisem proučeval v globino, zato se zdaj glede tega ne bom opredelil. Vem pa, da eni zagovarjajo prvo, drugi pa drugo varianto. Podobno bi naj veljalo tudi za kralj ultimo! Če bi upoštevali, da mora kralj narediti zadnji vzetek, bi moral ta (so)igralec imeti, poleg dolge barve, tudi zelo dobre karte (močne taroke). Se pa strinjam, da je pagat ultimo narejen, če tisti igralec, ki ima pagata, pobere zadnji štih.
Izpolni prazna polja in napiši repliko:
Ime:
Odgovor:
Verifikacijska koda: