Vrnitev na začetek foruma

formula za obračun ratinga
napisal golddigger January 24, 2020, 12:20 am
Pozdravljeni,vedno bolj se zdi,da formula za obračun ratinga ni najbolje zasnovana in spodbuja povprečnost.
Verjetno se bodo vsi malo boljši igralci vrteli tam okoli 1800 do 1900,naprej bo pa skoraj nemogoče priti.
Po mojih izkušnjah imajo tisti res dobri igralci % zmag tam okoli 40-45%,kar je spoštovanja vredno. Pri tej formuli pa se zdi,da bodo imeli tako igralci,ki imajo % zmag 45 odstoten,kot tudi tisti,ki ga imajo tam okoli 25-30% skoraj isti rating,kar se mi ne zdi ok,ker v tem primeru je top lista neverodostojna.
In tako se zgodi,da igralec z malo višjim ratingom enkrat konča kot četrtouvrščeni in mora zato potem trikrat ali celo štirikrat končati kot prvi,da pride na nazaj,kar je izgubil z eno igro...
Sam sem mnenja,da se mora boljšim igralcem omogočiti,da lahko"razprejo krila",kar je s tako formulo skoraj da nemogoče in bomo vsi igralci na približno istem ratingu.
Ustvarili ste nekakšno uravnilovko,ki se še v nobenem primeru ni pokazala za dobro opcijo.


napisal Slavko January 24, 2020, 4:41 am
Ja, drži, da se bo rating po tej formuli res še zgoščeval. V naslednjem mesecu pričakujem povprečni dvig ratinga za cca 100 pik in boljši bodo sčasoma verjetno imeli rezultate med 1800 in 1900.
Zakaj pa bi naj še šlo naprej? To ni top lista več igraš več maš, pač pa bi naj odražala nivo kvalitete igralca.
Kljub vsemu ne vidim straha pred uravnilovko, saj boljši bodo v povprečju boljše igrali in tako bodo nastajale dovoljšnje razlike v rating točkah med boljšimi in slabšimi igralci.
Ne bodo pa velike razlike, zato tudi razumem tvojo skrb. Manjše razlike bodo dajale več volje igralcem, večjo napetost in boljše igre.
Tudi to je res, da ni nujno, da bo 1. mesto trajno rezervirano samo za enega istega igralca, razen če bo s svojo kvaliteto to uspel dosegati.
napisal golddigger January 24, 2020, 7:32 am
Še vedno sem mnenja,da se s takim sistemom spodbuja povprečno igro in prireže krila boljšim igralcem,da se dejansko pokaže razlika tudi med boljšimi igralci...ker se tudi najboljši igralci razlikujejo med sabo.
Vsak ima pač svoj pogled na igro(velika razlika je med naučenimi in kreativnimi igralci), kar dela stvar zanimivo ne pa to,da se nekaterim meče pesek v oči,da so dobri,ker so samo 50 pik za najboljšim.
Verjemite,da sem jaz zadnji,ki si želi take top liste,"več igraš,več imaš".
Najboljši naj bodo na vrhu,ampak s takim sistemom bomo to težko dosegli.
Po vašem sistemu bi moral igralec,da gre naprej igrati z najmanj 75% uspešnostjo ali celo več,kar je pa nemogoče.
Primer:štirje igralci za mizo...trije med top 6 in še nekdo z okoli 1500...bil sem drugi in dobil -3 točke.
Kadar pa zmagam,pa so trije za mizo dobim +1 ali +2...to je nerealno in vredno razmisleka...
Lp


napisal Slavko January 24, 2020, 10:34 pm
Če prav razumem te skrbi, da se bo v rangu me 1800 in 1900 nabilo preveč igralcev. Ne bo se. Sem napisal, da se bo rating v naslednjem mesecu povečal povprečno za 100 točk, vendar največ pri tistih med 1000 in 1200, npr. za 200 ali 300 točk, pri tistih 1600+ pa le za nekaj 10. Zakaj? Kot sam ugotavljaš je formula zelo skopa pri dajanju točk v tem rangu 1800-1900 (+1,+2), pri odvzemanju pa zelo požrešna (-10, -12). To pomeni, da se bo v to območje prebilo malo igralcev in razlike med njimi bodo relativno velike.
Če pa bi že prišlo do zelo velike gneče, pa se faktor razpršitve lahko poveča (sedaj je x30). Ta faktor predvsem dvigne igralce z višjim ratingom.
napisal golddigger January 24, 2020, 11:32 pm
Ne skrbi me to,da se bo med 1800 in 1900 nabilo preveč igralcev,zdi se mi samo malo čudno,da kadar igram samo z enim(običajno relativno dobrim ) igralcem,tudi kadar končam kot prvi,rating točke odbijajo.
Ne zdi se mi ok,da je do ratinga tam okoli 1800 relativno lahko priti,naprej pa nikakor ne(tudi za zmage odbija rating,kar je skregano z vsako logiko).
Iz tega sledi,da bodo dobri igralci rangirani približno tam nekje kot povprečni.
Po tej formuli,naj bi igralec za vsak poraz potem moral petkrat ali celo šestkrat zmagati,da pride na rezultat,ki ga je izgubil z eno igro,kar je milo rečeno res pretirano.
Res je, da je igralcem ,ki orjejo ledino vedno najtežje,ampak trenutno tudi zmage dobim minus točke,kar vzbuja malo nelagodja in začudenja z moje strani.
Bistvo vsega je,da se bodo povprečni igralci lažje približevali dobrim,ker imajo predobre pogoje(v primerjavi z višje rangiranimi) najboljši pa bodo obsojeni na rating okoli 1800-1900 pa še to bodo morali imeti % zmag krepko čez 50%.
Ne razumem tudi vašega zadnjega stavke...kako naj se igralec z višjim ratingom dvigne,če tudi v primeru zmage dobi minus točke.
Edina logična razlaga tukaj je,da je tudi vas presenetilo to,da bo en igralec sposoben doseči rating 1917 v manj kot treh tednih??
napisal Slavko January 25, 2020, 12:37 am
Golddiger, zdaj pa mi odgovori s črko enega od ponujenih odgovorov:
a) Slavko odvzemi mi na rating top listi 1000 točk, da bom spet dobival točke (tudi za zadnje mesto)
b) srečen sem, da je formula za rating taka kot je, da sem lahko na prvem mestu
napisal golddigger January 25, 2020, 1:52 am
Se bomo morali že sprijazniti s takim sistemom kot je...čeprav mi ni všeč,bom preživel...haha
Prvo mesto na tej lestvici mi ne pomeni toliko,kot dobre in poštene igre na nož in tudi prvo mesto bom z veseljem prepustil boljšim igralcem od mene.
Zdaj pa še eno neumestno vprašanje...
Zakaj se dovoli,da nekateri igralci lahko igrajo s slikami svojih hišnih ljubljenčkov ter znanih osebnosti...se pravi lažne slike...ti igralci,ki se skrivajo pa lahko vidijo nas,ki se držimo pravil?
Izpolni prazna polja in napiši repliko:
Ime:
Odgovor:
Verifikacijska koda: