Vrnitev na začetek foruma

rating lista
napisal golddigger January 2, 2020, 5:14 pm
Pozdravljeni,najprej pohvale za vaš trud,glede novega sistema rating liste,imam pa še nekaj vprašanj v zvezi s tem.
Kot vse kaže,bodo imeli igralci,ki največ igrajo največji rating,ker tudi v primeru poraza ali predzadnjega mesta točke rastejo.Sam sem mnenja,da bi morali vsi začeti s povprečnim ratingom,(torej 1500...podobno kot pri šahu) in s tem bi si prihranili deljenje točk za poraze, oziroma slabe igre. V primeru poraza,bi morale točke bolj drastično padati.
Lepo bi bilo tudi,da bi sklicatelj lahko določil najmanjši rating,kateri še lahko igra za mizo(da se nebo dogajalo,da tudi v primeru zmage ne pišeš nič gor,ali celo dol).
Ker v tem primeru rating lista ne doseže svojega namena.
Moj predlog bi bil začetek s 1500 in potem nekateri gor,drugi dol(odvisno od uspešnosti pri igri),pa največ 20 do 30 točk gor za eno zmago ali obratno za poraz(razmerje se spreminja glede na rating igralcev za mizo).
Zanima me kaj si tudi drugi igralci mislijo o tem predlogu,zato sem tudi pisal na forum,ne samo tebi Slavko.
Vse ,kar sem napisal je mišljeno konstruktivno,zato upam,da ne bo kakšne slabe volje.
Lp...golddigger
napisal Slavko January 2, 2020, 6:32 pm
Najprej hvala golddiggerju za dober predlog, ki je razveselil marsikaterega igralca.
Navedenih je več vprašanj oz. predlogov za dopolnitev rating top liste:
"Kot vse kaže,bodo imeli igralci,ki največ igrajo največji rating,ker tudi v primeru poraza ali predzadnjega mesta točke rastejo..." Ta ugotovitev je prezgodnja. Ko je rating nizki (npr. pod 1000), formula spodbuja igralce in dodeljuje visoke točke (celo za zadnje mesto). Ko boste igralci dosegli mejno vrednost (cca 1500 točk), se pogoji zaostrijo (primer: prvi dobi +10, drugi +3, tretji -3, četrti -10 točk). Igralec, ki bo imel rating npr. 1800 točk bo za prvo mesto dobil npr. +8 točk, za zadnje pa -15 točk. Ta zadnji primer kaže na to, da ne bo pomagalo veliko iger, pač pa zmage.
Enkrat mi je en igralec predlagal, da želi neko top listo, kjer ne bo nekdo, ki se je priključil pred enim tednom že imel toliko točk kot on, ki igra že 2 leti. Zato začenjamo rating listo z 0.
V prihodnje se lahko določi možnost vstopa na osnovi najnižjega ratinga. Zmaga prinese +točke, tudi če ima nasprotni igralec rating 0. Res je, da zmaga s slabo rangiranimi igralci prinese npr. +7 točk, z visoko rangiranimi pa npr. +12 točk.
Mislim, da sem odgovoril na vsa vprašanja. Če pa je še kaj, pa vprašajte.

napisal golddigger January 2, 2020, 7:53 pm
Se pravi,bomo če malo počakali,da malo boljši igralci presežejo mejno točko ratinga,potem pa bomo videli,kako zadeva deluje. Ȍe bo delovalo,kot v navajate odgovoru,potem bo še zelo zanimivo.
Cilj naj bi bil privabiti čimveč res dobrih igralcev,(zaradi teh napredujemo vsi,ki smo seveda dovzetni),zato je meni čisto vseeno, koliko časa kdo igra tukaj...pomembno je kako igra.
Nekateri res že dolgo igrajo tarok,ampak delajo vedno ene in iste napake,kar jim tudi povem,zato sem včasih deležen kritik soigralcev,da imam oster jezik,kar vzamem v zakup.
Če se bo dalo določiti najnižji rating za mizo,mislim da bo zadeva delovala,česar se najbrž veselimo vsi igralci.
Imam pa še eno vprašanje...opazil sem ,da je samo ena tabela z rating listo,zato predvidevam,da je tukaj zajeto igranje v 3 in v 4,v isti tabeli?
Pozitivne strani te rating liste se že kažejo,kar me zelo veseli,vedno pa je še prostor za napredek ter izboljšave,zato je zelo pohvalno,da se upošteva tudi mnenja članov.
Lp
napisal Slavko January 2, 2020, 10:36 pm
Sem že prej pozabil napisati, da definicija rating top liste še ni 'zacementirana'. Se pravi, na osnovi vaših predlogov in mojih ugotovitev lahko pričakujemo še določene popravke, tako da bo rating res top.
Rating je narejen tako, da vzpodbuja z dobrimi točkami tiste z nizkim ratingom, obenem pa bo na vrh postavil najboljše igralke in igralce. Danes smo komaj 2. januarja in bilo bi malo čudno, da bi že vsi imeli top ratinge.
Npr. nekdo bi komaj vzdrževal rating 1400 točk (polovica igralcev bi naj imelo rating nižji od 1500 točk), potem pa bi vstopil neki novinec, ki komaj zna 'držati karte' in bi že imel 1500 točk ratinga. Ne gre.
Ja, obstaja samo ena rating top lista. Mogoče zato, ker je bilo to hitreje za narediti (hehe), pa drugi strani pa: en človek ima en obraz in ima tudi en tarok rating. No, vse se še lahko spremeni.
Veselim se dobrih predlogov. Niso mi pa všeč kritike kot npr. "ni dobro", ko ga pa vprašaš kaj ni dobro, pa ne ve. Ali pa kot mi je včeraj en napisal, da želi staro verzijo. No ja, ima že neki razlog za to. Vendar je včasih en razlog premalo za odločitev.
Torej, predlagajte. Dobre predloge z veseljem upoštevamo.
napisal umek January 3, 2020, 7:28 pm
Lp.Novo točkovanje je pohvale vredno,vendar pa sem danes dopoldne naletel na manjši problem.Pri igri 3plus1 me je vrglo iz taroka in se nism mogel vrniti ker je bilo v 15 igri raiting mi je padel iz 1270 na 1144.Nisem mogel storiti ničesar klub temu da sm bil do takrat prvi a je sploh možna rešitev lp umek
napisal Slavko January 4, 2020, 12:49 am
V navodilih je napisano, da predčasni odhod iz igre pomeni precejšnjo izgubo rating točk. Mi ne moremo vedeti ali gre za namerni odhod ali je krivo kaj drugega in nihče se s tem ne bo ukvarjal. To mora vsak razčistiti pri sebi.
napisal golddigger January 12, 2020, 10:36 pm
Pozdravljeni,moram priznati,da ne razumem čisto,kako deluje ta formula za točkovanje.
Včasih se tudi zgodi,da igralec,kateri konča kot drugouvrščeni,dobi več točk,kakor igralec ki zmaga,kar mi je nerazumljivo.
Pa še glede tega,da bi vsi začeli z ratingom 1500...zelo verjetno je,da bo igralec,ki komaj zna držati karte,hitro izgubljal svoj rating,zato bo na dolgi rok hitro vse na svojem mestu.
pa še eno vprašanje...ali lahko kaj kmalu pričakujemo,da bo sklicatelj lahko nastavil najmanjši rating za mizo?
napisal Slavko January 13, 2020, 1:33 am
1. Primer: če igrata 2 igralca, eden z ratingom 1700 in eden z ratingom 0 in zmaga tisti z ratingom 1700, potem bodo dodeljene točke približno takšne: tisti, ki zmaga z ratingom 1700 bo dobil cca +3 točke, tisti z 0 ratingom, ki je zgubil pa cca +50 točk. S tem primerom se nakazal tudi odgovor na 2. vprašanje. Se pravi glede 1. vprašanja: tisti, ki ima visok (nadpovprečen) rating, bo za zmage dobival manjše točke kot za zadnje mesto minus točke. Primer: za 1. mesto +5 točk, za zadnje mesto -10 točk. Zakaj? Visok rating je treba vzdrževati, to pomeni, da je tak igralec kao dober in mora v povprečju imeti več zmag kot porazov, sicer si takega ratinga ne zasluži.
V začetnik fazi igralec dobiva točke tudi zadnje mesto, zato se da hitro priti do 1000 točk, zato ni potrebe nastavljati začetni rating na 1000, kaj šele na 1500. Nekdo bo igral 2 leti in ne bo presegel 1400 točk ali mejno vrednost, ker je enostavno podpovprečen. Zato mora vsak priigrati svoj rating, ne pa da mu podarimo neki lažni rating.
To ni top lista več igraš več maš, pač pa se ocenjuje kvaliteta igranja. Se pravi, da se bodo točke vsakemu pri neki višini ustavile (no, nihanja bodo vedno). Zdaj so na vrhu tisti, ki so igrali cele dneve, čez nekaj mesecev pa bodo na vrhu dobri igralci.
Da bo sklicatelj lahko nastavil najnižji rating bo najverjetneje dodelano, vendar po neki testni fazi oz. ko se ratingi umirijo (za cca 3 ali 4 mesece).
napisal golddigger January 13, 2020, 1:59 am
Sem zadovoljen z odgovorom in se tudi strinjam,da je treba rating vzdrževati.
Prav zaradi tega bi bilo smiselno dodati v tabelo % zmag posameznega igralca...npr. namesto datuma,ali pa če se doda nov stoplec.
To bi bil pravi podatek o moči posameznega igralca...se strinjate?
napisal Slavko January 13, 2020, 2:17 am
Lahko bi bil % na mesto ratinga. Vendar bi bil manj realen. Rating je bolj kompleksen saj obravnava tudi 2. 3. in 4. mesto. Namreč ni vseeno, če je nekdo na 2. ali 4. mestu. Pa ne le mesta, upošteva se v bistvu rezultat. Primer: rezultat tekme: 1. 300 točk, 2. 299 točk, 3. 100 točk, 4. 50 točk. Če bi vsi ti igralci npr. imeli rating 1500 točk, bi se rating točke dodale približno takole: 1. +10 točk, 2. +10 točk, 3. -6 točk, 4. -12 točk.
napisal golddigger January 13, 2020, 2:55 am
Se strinjam,da je rating bolj kompleksen,ampak če % zmag poleg,bi bilo pa še bolje.
Rating brez % gre, % zmag brez ratinga malo težje.
Včasih se mi zdi,kot da ne govoriva o isti temi...hehe
Lp

Izpolni prazna polja in napiši repliko:
Ime:
Odgovor:
Verifikacijska koda: