Nastavitev usmerjevalnika za mrežno igro Tarok.net 1. Prijavite se v nastavitve vašega usmerjevalnika (pri tem si pomagajte z navodili, ki so priložena k vašemu usmerjevalniku).

  Najprej morate nastaviti fiksno lokalno IP adreso. To lahko nastavite v Windowsih ali pa v usmerjevalniku (, če to vaš usmerjevalnik podpira).
  V usmerjevalniku nastavite fiksno lokalno IP adreso na naslednji način.
  V nastavitvah usmerjevalnika poiščite LAN, Interface in v opciji IP Address Pool, v polju Lease Time izberite opcijo Forever. 2. Izberite Lease Time: Forever

 3. Nato v Windowsih pogledate vašo lokalni IP adreso. Pogledate jo tako, da kliknete Start / Programi / Pripomočki / MS-DOS . Ko se vam odpre DOS okno, vpišite ukaz ipconfig.


 4. Vašo lokalno IP adreso kaže parameter IP naslov

 5. Sedaj je potrebno izvesti še NAT nastavitve. V opcijah usmerjevalnika poiščite nastavitve za NAT / Virtual Server. V polje Private IP vpišite lokalno IP adreso vašega računalnika. V polje Private port vpišite številko porta (za Tarok.net je 18791). V polju Type izberite TCP. V polje Public port vpišite številko porta (za Tarok.net je 18791).
  Nastavitve potrdite in shranite.


 6. Local area connection properties
  Nastavitve v NAT / Virtual server


  V kolikor na istem usmerjevalniku igra več igralcev, ponovite točko 2 in 3 za vsak PC posebej, pri čemer za vsak PC uporabite drugačen port (uporabite lahko porte od 20001 do 20009).

-----------------------------------------------------------------------------------
   Prva stran  --   Pomoč
1996 - 2022 Taroknet

http://www.tarok.net